Tips: Melonsallad

Melonsallad – med feta och ugnsrostad färskpotatis

Ingredienser för 4 portioner:

1 kg färskpotatis

2-3 msk oliv- eller rapsolja

1 par nävar sockerärter (ca 100 g)

1 par nävar bladspenat (50 g)

3 dl kokta svarta bönor (en burk)

½ vattenmelon

1 pkt fetaost (150 g)

Salt och peppar

Färsk basilika

Gör så här:

  1. Tvätta potatisen, halvera den och lägg den på en plåt. Ringla över lite olja, och kör in den i ugnen på 225 grader. Ugnsbaka i 20-30 minuter.
  2. Skölj under tiden sockerärter, bladspenat och svarta bönor och lägg i en skål. Dela melonen och skär den i kuber eller ta ut kulor med ett kuljärn. Blanda ner i salladen.
  3. När potatisen är klar blandar du ner den i salladen. Smula över fetaosten.
  4. Krydda med salt, peppar och färsk basilika.
Omdöme:
 
Detta var en riktigt god sallad som både jag och F uppskattade mycket i måndags när vi var själva.
Receptet är lätt och enkelt som ni ser på hur man gör salladen.
Melonsalladen räckte till nästan 5 portioner och kommer att göras fler gånger då det är en bra och nyttig middag som man blir mätt på.
Jag rekommenderar denna maträtt/sallad till er som vill äta lite mer nyttigt och vegetariskt :)
 
Betyg: 5 av 5
 
Receptet kommer ifrån boken Mera Vego - mat för hela familjen av Sara Ask och Lisa Bjärbo.
Vi kommer att prova mer från denna bok dock inte alltid helt vegetariskt men det är ju bra mat ändå :)
Jag tycker verkligen att ni ska klicka hem denna kokbok då den innehåller mycket intressant och gott.
 
Adlibris | Bokus | CdOn
 



Kom ihåg mig?